POMOČ PRI MEDNARODNIH STEČAJNIH POSTOPKIH IN V SLOVENIJI

Celotni svet se zaradi velikega števila stečajev in izgub delovnih mest sooča s povsem novimi ekonomskimi in socialnimi izzivi. Še posebej za mala in srednje velika podjetja, vedno bolj velja, da lahko zamude pri plačilih njihovih računov povzročijo njihov stečaj ter vodijo do izgube delovnih mest in tudi osebnih tragedij podjetnikov. To vse zelo vpliva tudi na čezmejno trgovino, saj zaradi zamud pri plačilih, prihaja do administrativnih in finančnih obremenitev.

V kolikor gre vaš partner iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Italije, Francije v stečaj vam lahko svetujemo pri prijavi terjatev v več kot 110 državah po vsem svetu. V večini držav so predvideni roki v katerih morate prijaviti terjatve, zato vam priporočamo, da se obrnete na nas čim prej.

Kaj pa če sumite, da je vaš POSLOVNI partner v stečaju oziroma insolventnem postopku?

V tem primeru vam lahko pomagamo preveriti v ustreznih registrih status vašega poslovnega partnerja v več kot 110 državah po vsem svetu. Prav tako pa vam lahko pomagamo pridobiti bonitetno oceno podjetij katera še niso v stečajnem postopku.

KAJ SO NASLEDNJI KORAKI?

1. Korak: preko elektronske pošte oz. faksa nam v predogled posredujete dokumentacijo, ki dokazuje obstoj terjatve (npr. naročila, dobavnice, računi), skupaj s podatki o dolžniku:

E-mail: info@converta.si / Telefon: 059 077 086 / Faks: 059 077 087

2. Korak: pregledamo posredovane dokumente

3. Korak: pošljemo vam predlog za sodelovanje s predlogom rešitve glede prijave terjatve

4. Korak: sklenemo sodelovanje na podlagi pogodbe ter vam sporočimo katero dodatno dokumentacijo morebiti še potrebujemo. V nekaterih državah so potrebni še prevodi dokumentacije.

5. Korak: VI izvajate svoje primarno poslovanje, MI pa poskrbimo za prijavo vaše terjatve