Terjatve – kako poteka prijava terjatve v stečaj?

Terjatve so v zadnjih časih precej pogost pojav, ki lahko nastane na različne načine, zato poznamo tudi več oblik terjatev. Prijava terjatve v stečaj je zahtevana v roku treh mesecev od oklica o začetku stečajnega postopka, nastane pa takrat, kadar se dolžnik, s katerim imamo neporavnane obveznosti, znajde v stečaju. Gre za precej zahtevno situacijo, saj lahko v primeru napačne ali nepravočasne prijave terjatve propadejo, kar z drugimi besedami pomeni, da niso poplačane. Postopka se je potrebno lotiti pravočasno in na pravilen način. Upnik je oseba, ki je dolžna v roku treh mesecev prijaviti terjatev v stečaj, njegova naloga pa je, da redno spremlja poslovanje dolžnika. S spremljanjem poslovanja dolžnika je namreč mogoče zaznati slabo poslovanje, s čemer se lahko izognemo nadaljnjim zapletom, povezanim s terjatvijo. Imate težave z omenjenimi terjatvami? Obrnite se na podjetje Converta, v katerem vas bomo seznanili z vsemi potrebnimi podatki o prijavi terjatve v stečaj, prav tako pa bomo tudi z veseljem vse uredili namesto vas. Med drugim se ukvarjamo s terjatvami v Ljubljani.

Terjatve Ljubljana

Prijava terjatve v stečaj zahteva seznanjenost z določenimi podatki

Prijava terjatve v stečaj zahteva seznanjenost upnika s posameznimi podatki o samem stečajnem postopku. Potrebno je poznati sodišče, ki vodi celoten postopek, seveda pa je potrebna tudi seznanjenost z imenom in priimkom stečajnega upravitelja. Da se izognemo propadu terjatve, moramo to storiti v roku treh mesecev od začetka oklica. V podjetju Converta imamo več kot 10 let izkušenj na področju terjatev, zato bomo z veseljem pomagali tudi vam. Ukvarjamo se tudi z odpisom terjatev.

Terjatve – prepustite nam vso skrb

Terjatve so zahtevni postopki, pri katerih je potrebno upoštevati vrsto pravil in nasvetov, zato lahko pride v primeru slabe seznanjenosti tudi do zapletov. V podjetju Converta bomo prijavo z veseljem opravili namesto vas, saj imamo na tem področju številne izkušnje. Tako se boste izognili administraciji, hkrati pa boste prihranili čas, zaradi česar boste lahko nemoteno opravljali svoj posel. Če želite tudi vi prihraniti čas in biti uspešni v primeru terjatve, nas obiščite v podjetju Converta. Poskrbeli bomo tudi za ustrezno rešitev v primeru zapadlosti terjatve v stečajnem postopku.

Prijava terjatve v stečaj Ljubljana