Knjiženje odkupa terjatev in sklenitev pogodbe o odkupu terjatveOdkup terjatev knjiženje

Knjiženje odkupa terjatev ni preprost postopek, zato so zanj potrebna določena znanja in izkušnje. Odkup terjatve je le eden izmed načinov prenosa terjatev, pri katerem se odkupi nominalna vrednost terjatve pred njeno dospelostjo po diskontni vrednosti. Skrb za izterjavo v tem primeru ni potrebna, če odkup terjatve prevzame usposobljeno podjetje, ki nudi odkup zapadlih in nezapadnih terjatev. Seveda pa je potrebno pred knjiženjem odkupa terjatve skleniti tudi pogodbo o odkupu terjatve. S podpisom pogodbe se terjatev prenese na drugo osebo, kar je odvisno od predhodnega dogovora. Pogodba je namreč lahko sestavljena tako, da se terjatev prenese ali podari (kot darilo). Z vzorcem pogodbe odkupa terjatev se lahko seznanite tudi v podjetju Converta. Ukvarjamo se z odkupom zapadlih terjatev in s knjiženjem odkupa terjatev. Če sami ne uspete z lastno izterjavo, se lahko zanesete na našo pomoč, saj vam za zapadle terjatve ponudimo možnost odkupa terjatev brez regresa.

 

Odkup terjatev – pogodba je ključnega pomena

Pogodba o odkupu terjatev je pomemben člen v postopku odkupa terjatev, zato mora biti sestavljena premišljeno, vsebovati pa mora preverjene in resnične podatke. Če se zanimate za sklenitev pogodbe o odkupu terjatve, se lahko obrnete tudi na podjetje Converta. Odkup zapadlih terjatev predstavlja takojšen priliv likvidnostnih sredstev, brez čakanja, prav tako pa se lahko na tak način izognete možnosti neuspešne izterjave, ki se s potekom časa še dodatno povečuje. Za vse informacije o knjiženju odkupa terjatev in o poteku odkupa terjatev nas lahko brezskrbno kontaktirate.

 

Odkup terjatev – knjiženje pri odkupniku

Knjiženje pri odkupu terjatev ima velik pomen tudi pri odkupu zapadlih terjatev. Zapadle terjatve predstavljajo velik finančni strošek, v katerega znova in znova vlagamo finance, od česar pa nimamo nobenega izplena. Če vas zanima možnost odkupa terjatev, s katero si lahko bistveno znižate stroške poslovanja, vaši zaposleni pa se lahko pri tem osredotočijo na njihovo področje in pri tem dosegajo odlične rezultate, nas obiščite v podjetju Converta. Odkup zapadlih terjatev je le ena izmed storitev, ki jih opravljamo za vas. Z našo pomočjo boste zagotovo izboljšali svoje poslovanje, saj boste zmanjšali stroške poslovanja, dolgoročno gledano pa boste povečali konkurenčnost vašega podjetja na trgu.

Odkup terjatev podogba vzorec