Več kot 70 novih stečajev podjetij

Okrevanje gospodarstva, ki je pripeljalo do večje domače potrošnje in izvoza, se počasi odraža tudi na statistiki propadlih podjetij.

V prejšnjem mesecu se je začelo 193 stečajnih postopkov. To je bistveno manj kot v juliju, ko je bilo več kot 250 stečajev, ali v avgustu lani, ko je so sodišča oznanila začetek nekaj več kot 200 različnih stečajnih postopkov.

Podobno kot v preteklosti gre pri veliki večini za osebne stečaje. V avgustu je namreč v le 70 primerih šlo za stečaj gospodarske družbe. Spodaj so navedena imena tistih, ki so imela po zadnjih podatkih najmanj 100.000 evrov premoženja:

Manimania d.o.o., Finalis d.o.o., Hubnor d.o.o., Timga d.o.o., R12 d.o.o., Š.O. d.o.o., Pobežin&Pobežin d.o.o., Gasilska oprema d.o.o., Ecomaf d.o.o., Solicom Inženiring d.o.o., ERC-Energetika d.o.o., Fami d.o.o., Peric d.o.o., Mesečev zaliv d.o.o., Hing d.o.o., Krokodil d.o.o., Torius d.o.o., Si.Toy d.o.o., Gimes-Tim d.o.o., DM Investa d.o.o., Vaz Gradnje d.o.o., Team-GP d.o.o. in Ecos d.o.o.

Njihovi upniki morajo terjatve prijaviti od oktobra pa vse tja do novembra. Vendar se ne morejo nadejati kakšnega omembe vrednega poplačila iz stečajnih mas.