V stečaj še Delikatesa Premium

Po stečaju Delikatese, ki se je ukvarjala s pripravo delikatesnih solat in gostinsko dejavnostjo, je poslovno pot neslavno končala še njena nekdanja odvisna družba Delikatesa Premium.

V Mlaki pri Kranju je imela obrat za proizvodnjo izdelkov tako imenovane hladne kuhinje (namazi, solate, ocvrte jedi,…). Poleg tega je imela pekarno v Podlogu pri Šempetru v Savinjski dolini, prodajalno Hrustljava skušnjava v Velenju, picerijo Oliva v Celju in pekarno v Ločah.

V letu 2015 je Delikatesa Premium podvojila čiste prihodke od prodaje na tri milijone evrov, vendar ob tem ustvarila več kot 200.000 evrov izgube. V istem letu je direktor Silvo Ramoveš na sodišče vložil predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave.

Upniki so tudi potrdili načrt finančnega prestrukturiranja, po katerem bi več kot 200 upnikov z nezavarovanimi terjatvami prejelo vsega 30 odstotkov denarja. Prvi obrok bi dobili šele po štirih letih. Kljub potrjeni prisilni poravnavi so se kmalu spet začele blokade računov, ki jih je presekala šele zahteva za stečaj. Vložila jo je finančna uprava RS (Furs).

Za upravitelja je bil imenovan Franc Poglajen. Upniki imajo do sredine septembra čas za prijavo terjatev.