V stečaj eno naših večjih pekarskih podjetij

Po več kot 50 letih je poslovno pot končala Pekarna Postojna, ena od večjih v državi. V letu 2016 je zaposlovala okoli 80 ljudi in ustvarila več kot štiri milijone evrov prometa.

V zadnjih desetih letih je doživela intenziven razvoj. Iz lokalne pekarne, slaščičarne in proizvodnje keksov z nekaj trgovinami, ki je oskrbovala širše območje Postojne, Pivke in Cerknice, je nastalo podjetje s tremi proizvodnimi enotami: Kruhek Postojna, Savinjski kruhek Prebold in Štajerski Kruhek Maribor.

Pekarna Postojna

Redno je začela dobivati tudi priznanja za doseženo kakovost izdelkov. Te podeljuje sekcija za pekarstvo, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij.

Še leta 2014 so se v Pekarni Postojna pohvalili, da so v primorski enoti nadomestili dotrajani in energetsko potratni peči s sodobnima parnima pečema italijanskega proizvajalca. Naložba je bila vredna okoli 300.000 evrov.

Konec marca pa so v podjetju na sodišče vložili predlog za začetek stečaja. To so naredili po tem, ko so se več kot leto dni spopadali z likvidnostnimi težavami. Kratek čas so imeli blokado enega od bančnih računov.

Dolga leta je Pekarno Postojna vodil Pavel Lah, ki je novembra lani položaj direktorja prepustil Petru Sikošku. Ta se je konec februarja na podlagi odstopne izjave umaknil iz podjetja.