Izterjava dolgov na Kitajskem

Slovensko podjetje Converta je že več let polnopravni član TCM skupine. Po zaslugi mreže lokalnih partnerjev vam učinkovito pomagamo pri izterjavi v več kot 140 državah sveta. Tokrat predstavljamo našega partnerja na Kitajskem.

 

Izterjava na Kitajskem

 

Naš kitajski partner je bil ustanovljen leta 1997 in ima 35 podružnic v kitajskih velemestih in več sto pisarn v manjših mestih. Skupno zaposluje več kot 2.000 ljudi. Kot prva agencija za izterjavo na Kitajskem je pri SGS pridobila certifikat kakovosti ISO9001. Ob ustanovitvi so se ukvarjali zlasti z analizo solventnosti podjetij, nato so se razvili v enega od vodilnih kitajskih specialistov za izterjavo dolgov. Poleg številnih podjetij njihove storitve koristi tudi več deset bank in finančnih družb.

 

 

 

Kako poteka izterjava na Kitajskem?

 

Kitajski partner ponuja različne storitve, povezane z izterjavo dolgov, vključno z bonitetnimi ocenami in obiskom dolžnikov na terenu na celotnem kitajskem ozemlju. Za iskanje podjetja je najpomembnejša njegova matična oziroma registrska številka, za identifikacijo fizičnih oseb pa njihovo ime, priimek, naslov in datum rojstva, alternativno tudi številka potnega lista ali osebne izkaznice. Mimogrede, kitajske osebne izkaznice so precej podobne evropskim.

 

Kitajska osebna izkaznica

 

Na Kitajskem vam lahko pomagamo tudi pri sodni izterjavi. Začetek sodnega postopka se običajno predlaga šele, ko se sporazumno poplačilo dolga ne uresniči in hkrati obstaja realna verjetnost, da bo sodna izterjava uspešna v okviru razumnih stroškov. Koristno je, da se pred začetkom postopka opravi ocena solventnosti dolžnika. Žal sodišča niso hitra in lahko upniki na sodbo čakajo tudi več kot eno leto. Splošni zastaralni rok na Kitajskem znaša tri leta. Za spore iz mednarodne pogodbe o prodaji blaga ali pogodbe o uvozu in izvozu tehnologije pa znaša štiri leta. Kateri rok velja za vaš primer lahko preverite pri nas.
S pomočjo kitajskega partnerja tako omogočamo tudi organizacijo neposrednega lokalnega stika z dolžnikom.


Ne odlašajte in izterjajte svoj denar pravočasno! Fokusirajte se na vaš posel, mi bomo poskrbeli za izterjavo.