Aha Midas

V stečaj še eno od podjetij Aha Skupine. Do kdaj čas za prijavo terjatev?

V stečaju je končalo še eno od podjetij, ki je bilo del propadle skupine Aha in sta ga obvladovala Mojca Lukančič in Nigel Peter Buxton.

Gre za podjetje Aha Midas, ki je imelo večjo prodajalno s prestižnimi oblačili v središču Ljubljane. V obdobju do leta 2012 je ustvarjalo več kot dva milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, nato pa je njegovo poslovanje strmoglavilo.

Konec leta 2015 je imelo podjetje za 2,5 milijona evrov več dolgov kot premoženja in je bilo posledično insolventno. Bankam in drugim finančnim upnikom je dolgovalo 5,7 milijona evrov, ob tem pa je imelo tudi za milijon evrov obveznosti do dobaviteljev.

Zaradi izvršb je bil edini bančni račun podjetja blokiran že vse od avgusta 2014.

Zahtevo za začetek stečajnega postopka podjetja Aha Midas je že konec lanskega leta vložila finančna uprava RS (Furs). Po dostopnih podatkih ima podjetje za 145.000 evrov davčnega dolga.

Vodstvo podjetja je ugovarjalo stečaju, saj da niso insolventni in da so že sprejeli ustrezne ukrepe finančnega prestrukturiranja. Sodišče so prosili za dvomesečni odlog odločanja o stečaju, v tem času pa bi dokončno rešili družbo.

Do tega ni prišlo, sodišče pa je po po več mesecih odločanja le ugodilo Fursu. Podjetje Aha Midas je poslalo v stečaj, za stečajnega upravitelja pa imenovalo Jana Sibinčiča. Upniki lahko najpozneje v treh mesecih prijavijo terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice. Zadnji dan za prijavo je 18. julij.